Mirja ja Jukka Dahlsten nauttimassa Sibafestin tunnelmasta Musiikkitalossa.

Tiistai-iltana kuultiin Musiikkitalon konserttisalissa taiteilijalegenda Vesa-Matti Loirin elämän ”soundtrack”, jonka jazzprofessori Jukkis Uotila ja muusikko Peter Lerche olivat yhdessä koonneet. Konsertin ohjelma säilyi sekä Loirille että yleisölle konsertin alkuun saakka täytenä yllätyksenä.

Illan konserttia olivat tulleet kuuntelemaan räntäsateen uhmaamina kaukaa Meilahdesta saakka myös Mirja ja Jukka Dahlsten. He ovat omien sanojensa mukaan kulttuuritapahtumien suurkuluttajia ja Musiikkitalo konserttipaikkana oli heille jo entuudestaan hyvinkin tuttu.

Musiikki joka valitsi minut – konsertti Vesa-Matti Loirille kiinnosti pariskuntaa sen erikoisen ideansa vuoksi ja kumpikin odotti kovasti illan ohjelmistoa. Loiri on varmasti jokaiselle suomalaiselle jollain tavalla tuttu tapaus, joten myös Dahlsteneilla ovat omat muistonsa siitä, miten Vesku tuli heidän elämäänsä.

- Kävin kymmenisen vuotta sitten katsomassa hänen konserttinsa ja olin aiemminkin kuunnellut Veskun tuotantoa. Tämä kyseinen konsertti oli kuitenkin käänteentekevä. Itkin lähes koko esityksen ajan, koska tulkinnat olivat uskomattoman koskettavia ja siitä alkoi tosifanitus, Mirja kertoo.

Jukalle Loiri on tullut tutuksi jo vuosikymmeniä sitten näyttelijäsuorituksistaan ja hän on pitänyt suuressa arvossa taiteilijan monipuolista uraa.

- Kyllähän ne Uuno Turhapuro-elokuvat taisivat ensimmäisiä Loirin leffoja olla, jotka tulivat tutuiksi, Jukka toteaa.

Konserttiin on enää hetki aikaa ja Dahlstenit suuntaavat käsi kädessä kohti konserttisalia. Tunnelmallinen ilta Vesa-Matti Loirin kunniaksi voi alkaa.