Kuva: Mirva Niemi

Maanantaiaamuna 1.2. Musiikkitalon täytti iloinen puheensorina ja lasten kiljahdukset, kun iso joukko ala-astelaisia saapui opettajiensa kanssa katsomaan klassikko-ooppera Pikku Taikahuilua, josta oli tehty lapsille sopiva koululaisversio.


Yksi Musiikkitaloon saapuneista koululaisluokista oli Kilonpuiston koulun 1B-luokka. Ekaluokkalaisten opettaja Kaisa Auvinen oli saapunut luokkansa kanssa katsomaan Pikku Taikahuilua, koska hän pitää tärkeänä, että lapsille tarjotaan nuoresta lähtien erilaisia kulttuurielämyksiä.

– Halusin tuoda luokan Pikku Taikahuiluun, jotta lapset pääsisivät nauttimaan kulttuurista ja pääsisivät kokemaan jotain uutta ja sellaista, jota he eivät välttämättä omassa arjessa pääsisi kokemaan, kertoo ekaluokkalaisten opettaja Kaisa.

Oopperan juonta oli käyty etukäteen luokan kanssa läpi, jotta koululaiset olisivat perillä siitä, mitä esityksessä tapahtuu. Ekaluokkalaiset Peppi ja Roger odottivat innolla klassikko-oopperan näkemistä ja odotukset oopperan suhteen olivat kummallakin samantapaiset.

– Haluaisin nähdä esityksessä paljon erilaisia soittimia, kertoo Roger ennen esitystä. Peppi puolestaan odotti erityisesti näkevänsä, millainen taikahuilu-soitin on oikeasti.

Pikku Taikahuilu -lastenooppera oli toteutettu yhteistyössä Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen ja Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa Sibafestiä varten. Lastenooppera nähtiin myös viime kesänä Savonlinnan Oopperajuhlilla.